Yapılarda ısı izolasyonu için içten, dışarıdan ve sandviç duvar olmak üzere üç farklı yöntem uygulanmaktadır. Isı köprülerini engellemek ve izolasyonun sürekliliğini sağlamak için yapılan en değerli uygulama mantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması bina fiziki özellikleri açısından en uygun izolasyon sistemidir.
Mantolama iklim şartlarına göre ısı kaybı ve kazanımlarını engellemek için yapı dış kabuğunun ısı izolasyon malzemeleri ile kaplanması işlemidir. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gereken ısı iletim katsayısına ulaşabilmek için yapı dış yüzeyine uygulanan ısı yalıtımıdır.
- Mantolama, yapı dış kabuğundaki her türlü kiriş, hatıl, kolon vb elemanları tamamen izole ederek ısı köprülerinin oluşmasını engeller.
- Yapıyı haricen bir manto gibi kaplayarak ana malzemede ısı farkları ile oluşacak çatlakları ve zararları önleyebilmektedir. Dış yüzeyde oluşan mevsim ısı farkları 5 dereceye kadar çıkabilmektedir.
- Mantolama, yapı dış duvarlarını tüm etkilere karşı korumaktadır.
- Yoğuşma riskini minimum seviyeye indirmektedir.
- Mantolama, hem sıcaklık, hem de su izolasyonu sağlar.
- Teknik şartnameye göre uygulanan bir mantolama yarı yarıya ısı tasarrufu sağlar.
- Mantolama uygulanan yapılarda sıcaklık dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava akımı oluşmamaktadır. Bu anlamda konforlu bir yaşam alanı sağlanmış olmaktadır.
- Yakıt tüketimini minimuma indirdiği için çevreyle dosttur.
- Binanın dış kısmında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak yapını ayakta kalma süresini uzatır.
Aykons Yapı, yıllarca uyguladığı mantolama teknikleriyle ulaştığı tecrübesini müşterilerine uygun fiyat ve kaliteli malzemeyle sunmaktan memnuniyet duyacaktır. Hemen bizi arayın, yapınızı görelim, proje çıkaralım ve mantolamanın yararlarından hemen siz de faydalanmaya başlayın.