Dış cephe dekorasyon uygulamaları, bir taraftan dış cephe estetiğini korumak ve daha modern tasarımlara sahip yüzeyler elde etmek için yapılırken, bir taraftan da evin, yapının, hanenin ısı izolasyonu sağlanarak tasarruf edilecek bir şekilde iklimlendirme sağlayabilmek için uygulanır. Bu sebeplerden dolayı dış cephe mantolama uygulaması çok mühimdir. Dış cephe mantolama uygulaması için izolasyon malzemeleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
Geçmiş zamanlarda saman, saz bitkileri gibi malzemeler izolasyon malzemesi olarak kullanılırken, günümüzde ise taş ve cam yünü, ahşap gibi izolasyon malzemeleri mantolama uygulamalarında kullanılmaktadır. Dış cephe mantolama uygulaması için ilk yatırım maliyeti dışında senede bir defa bakım ve kontrol maliyeti olmaktadır. Bu maliyetler haricinde bir maliyet oluşturmayan, ancak ısıtma ve soğutma için yapınızın sıcaklığını koruyan mantolama, aynı zamanda soğuk iklim şartlarında yapı ısısının düşmesinin de önüne geçmektedir. Dış cephe mantolama uygulaması için dış cephe kaplama malzemeleri olan cam yünü, strafor ve taş yünü ısı geçirgenliği en az seviyede olan malzemelerdir. Cam ve taş yünü, köpük ve kompozit malzemelerin ısı izolasyonu haricinde ses yalıtımı sağlama gibi niteliklerinin yanında su izolasyonu sağlama gibi faydaları da vardır. Bu kadar işlevsel niteliklere haiz mantolama uygulaması fiyatları ne kadar diye soruyorsanız, kullanılacak malzeme türüne göre metrekare başına değişkenlik gösterecektir.
Dış cephe mantolama uygulamalarında kullanılacak yalıtım malzemeleri arasında yer alan ve yanmaz niteliği ile yapınızın harici etkenlere bağlı olarak tutuşmasını önleyen yaş yünü aynı zamanda çok sağlam bir yalıtım malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Cam ve taş yünü kullanılarak uygulanan mantolama işlemlerinde dikkat edilecek bir çok nokta bulunmaktadır. Güvenli, kaliteli ve aynı zamanda ekonomik bir mantolama işlemi nasıl olmalıdır sorusuna şu şekilde yanıtlar üretebiliriz:
Mantolama yapılacak yapı için bir mantolama firması ile anlaşılmalıdır. Firma teknik ekibi tarafından yapıyla ilgili keşif yapılır. Keşif sonucunda uygulanacak olan yalıtım malzemesine karar verilir. Yapı dış cephesine profiller yardımıyla çerçeve oluşturulur. Genelde 60cm * 60cm ölçülerindeki karkaslardan meydana gelen çerçeve ile duvar arasına izolasyon malzemesi yerleştirilir. Dış yüzeye karbon esaslı dış cephe malzemesi koyularak mantolama uygulaması tamamlanmış olur.
Mantolama maliyeti yapının dış cephesinde yer alan ve mantolama uygulanacak alana göre hesaplanır. Metrekare olarak yapılan hesaplara bir metrekare yalıtım malzemesi, bir metrekare için kullanılan profil ve bir metrekare için kullanılması gereken dış cephe karbon içerikli malzeme fiyatlarına ilave olarak metrekare uygulama maliyeti de eklenir. Bu maliyetlerin toplamı neticesinde ortaya bir metrekare için mantolama maliyeti çıkarılır. Toplam metrekare ile çarpılarak yapının mantolama maliyetine ulaşılmış olur.
Yurdumuzda uygulanan mantolama çalışmaları için anlaşacağınız firma size metrekare (m2) bazında teklifler sunacaktır. Bu teklifler kullanılması planlanan profillerin ve demir fiyatlarının değişkenliğine bağlı olarak değişecektir. Yaptıracağınız mantolama tipine göre de farklılık gösteren mantolama fiyatları için en fazla tercih edilen taş yünü, strafor ve cam yünü malzemeleri olarak değişkenlik gösterecektir.
Yapınıza dış cephe mantolama yaptıracaksanız Aykons Yapı olarak size hizmet vermekten memnuniyet duyacağız. Hemen bizi arayın, ücretsiz keşif yapalım, projenizi oluşturalım ve en kısa sürede işimizi teslim edelim.