Çok zamandır aynı evde yaşıyorsanız, ev tadilatı kaçınılmaz bir durumdur. Bir vakit sonra kapılarınız kapanmamaya, musluklar akıtmaya ve kullandığınız dolaplar dökülmeye başlar. Ev tadilatı başladığı andan itibaren ihtiyaç listesi uzamaya başlayacaktır. Tadilat aşamasında nelere dikkat etmeliyiz, Aykons Yapı olarak size bunların bir listesini sunduk:

Ev tadilatına girişmeden evvel evin ihtiyaçları belirlenmelidir. Durumun tespit edilmesi hem bütçeyi ayarlamanıza olanak verir, hem de hazır yapılıyorken hepsi tam olsun diye hesaplıyorsanız, hiçbir şeyi atlamamış olursunuz.

Evde tadilat yaptıracağınız odalardaki kırılacak eşyalarınızı kutulara istifleyip kaldırabilirsiniz. Böylelikle oluşacak kir ve tozdan etkilenmemiş olacaklardır. Büyük mobilyaların üzerini koruma örtüleriyle kapatmak büyük ölçüde koruma sağlayacaktır.

Titiz davranıp kırma ve delme uygulamaları tamamen sonlandırılmadan temizlik işlerine girişmeyin. Bu hem sizi boşuna yoracak, hem de tekrar kirlenecektir.

Tadilat aşamasında ustaların başında kalmak istemiyorsanız o sırada bir tanıdığınızın evine misafir olabilirsiniz. Fakat ustaların başında durup yönlendirme sağlamak, sonradan oluşacak bir sürprizle karşılaşmanızın önüne geçer. Gene de bunu fazlaca abartıp tereciye tere satar şeklinde de yapmamak gerekir. Sonuç itibariyle her işin bir bileni var.

Eviniz eski ve bütçe sorunu yoksa banyonuzu tamamen değiştirmek isteyebilirsiniz. Fakat problem yalnızca fayanslardaysa, üzerine yapıştırma deneyebilirsiniz. Şayet, küvet, duşakabin veya klozet ürünlerini yeniletmeyi düşünüyorsanız, mutlaka fiyat araştırması yapın.

Evinizin eskimiş zemin kaplamasından memnun değil iseniz ve tadilata sokmak istiyorsanız, mutlaka küçük bir araştırma yapmanızı öneririz. Parke çeşitlerinden hangisinin en kullanışlı olduğunu, parke mi, mermer mi gibi sorularınıza yanıt bulduktan sonra tercihinizi yapın. Şayet mermer döşeme ise parke yapmakta sorun yok, ancak önceki parkeniz eskimiş ya da suya dayanıksız olduğundan yerden ayrılmışsa, önce onu tamamen sökmek ve akabinde yenileme işlemine tabi tutmak işçilik açısından maliyetli olabiliyor.

Kapılarınız kullanılmaz durumdaysa tamamen değiştirmenizi öneriyoruz. Ancak sorun kapı kollarında veya çerçevedeyse ufak bir tadilat işlemi uygun olabilir. Böylelikle sıfırdan masraf yapmamış olursunuz. Pencereleriniz eskidiyse, izolasyon açısından problem çıkarabiliyor. İzolasyon için PVC modellerini tercih edebilirsiniz, ancak her zaman her modelin aynı olmadığının farkında olmalısınız. Mesela kayar kapaklı pencere izolasyon açısından elverişli değildir.

Yapınızda dış cephe mantolama uygulaması yoksa ve yakın zamanda yapılmayacaksa, olmuşken tam olsun diye düşünerek iç cephe izolasyonuna girişebilirsiniz. İç cephe izolasyonunu sadece dışa bakan duvarlara, kirişlere ve kolonlara uygulatın. Ekseriyetle, izolasyon uygulamasını yapan firmaların fiyatlarına, boya da dahil oluyor. Şayet boya yaptırmak istiyorsanız, izolasyon işini de aradan çıkarabilirsiniz.

Boya malzemesini kendiniz almak istiyorsanız, bunu ustalara danışmadan yapmamalısınız. Yapınıza ne kadar boya gerekeceğini onlar bir bakışta anlayacaklardır. Boyayı da kendiniz alabilirsiniz, evinizi de kendiniz boyayabilirsiniz ancak bu sizin için bir hayli zahmet yaratacaktır.

Biz Aykons Yapı olarak İzmir’de boya badana uygulamalarınızı ve tadilat işlerinizi uzman ekibimiz ve kaliteli malzemelerimizle gerçekleştiriyoruz. Hemen bizi arayın, görüşelim. Yeni yuvanıza uzman eli değsin.