Mantolama iç ve dış cephe olmak üzere iki bölüme ayrılmaktadır.
Günümüzde ısı yalıtımı sağlamak amacıyla apartman düzeninde, ısı yalıtımı konusunda ortak karar alınamadığı durumlarda, mülk sahiplerinin en azından sahibi olduğu dairelere içeriden mantolama uygulamakla ısı yalıtımı meselesine çözüm üretebilir. İç mantolama, yapı dış yüzeylerinin mimari özelliklerinin muhafaza edilmek istenildiği durumlarda uygulanabilir.
İç mantolama, yoğun ısı değişimlerine maruz kalan yapı dış yüzeyinin sadece daire içerisine sirayet etmemesi için kullanılır. Isı köprülerine, dikkatli ve işinde usta ekiplerin, yerinde yaklaşımıyla iç mantolama uygulaması azami güçlü bir duruma gelir.
İç mantolama, yapının yer aldığı iklimsel koşullardaki ısı farklarının, süreleri ve yoğunlukları sebebiyle de uygulama kararı alınabilecek bir çözümdür. Yılın çok soğuk veya çok sıcak aylarının ne kadar yaşandığı dikkate alınarak iç mantolama uygulaması doğru bir seçenek olabilmektedir.
Daire içi mantolama, yapıların soğuk veya sıcak dış yüzeye sahip duvarların, iç kısımlarına uygulanmaktadır. Ülkemizin hava şartları düşünüldüğünde, iç mantolama, diğer şartlar uygunsa gayet de düşünülebilir bir seçenektir.
İç Mantolama;
- Yüksek ısı yalıtım sağlar.
- A tipi yanmaz sınıfına sahiptir, iletkenlik değerleri TS901, EN13500, DIN4102 ve TS825 normlarına uymaktadır.
- Yapı ayakta kaldıkça izolasyon vazifesine devam eder.
- Uygulama akabinde ölçüleri zamanla değişmez.
- Çevreyle dosttur.
- Yüksek basınca dayanır.
- Tatbik etmesi kolaydır.
- Sistemin tasarruflu kullanılmasını sağlar.
Aykons Yapı, iç ve dış mantolama uygulamalarını profesyonel ve uzman kadrosuyla hatasız olarak uygulamaktadır. Ayrıntılı bilgi için bize telefon numaralarımızdan hemen ulaşabilirsiniz.